HomeFoto's 1Foto's 2BustePatchworkExposities De Poppenmaakster Links

September 1995 werd ik door een kennis gevraagd mee te gaan naar de Poppen en Berenbeurs in Groningen. Dat leek mij wel leuk, voor m'n dochter dan... . De meeste poppen spraken mij niet zo aan, totdat we bij de trollen en elfen kwamen.
Diezelfde avond nog heb ik m'n eerste bosmannetjes gemaakt.
Voor een tentoonstelling was men bezig een sprookjesbos aan te leggen, waar bewoners voor gezocht werden. M'n eerste pop "prins" vonden ze zo leuk, dat ik zo snel mogelijk meer poppen voor de tentoonstelling ben gaan maken.
Als ik met een pop begin ben ik zo nieuwsgierig naar wat er uiteindelijk van het idee wat ik in m'n hoofd heb terecht komt, dat ik het liefst achter elkaar door zou willen werken.
Op dit moment is het zo dat ik in eerste instantie probeer een mens te creeren en daar dan een pop van maak als karikatuur of als een fijn wezentje. Het hoofd maken vind ik het leukst. Daar kan ik al m'n ideeen in kwijt. Vooral de houding van de handen levert wel eens een praktisch probleem op.
De klei die ik gebruik is zelfhardend. Het lichaam is van stof, gevuld met fiberfill en daarin een koperdraad zodat de pop kan staan.
Bij de kleding komt m'n opleiding: "Kostuumnaaien en Couture" goed van pas.
Enige tijd geleden ben ik begonnen met kaartweven en kantklossen, zodat ik ook m'n eigen sierbandjes en kant kan maken. Het liefst zou ik ook nog de sieraden zelf willen maken.
Dit is allemaal voortgekomen uit een bezoekje aan een poppenbeurs. Ik hoop dat iedereen net zo veel plezier heeft met het kijken naar de poppen als ik heb met het maken ervan.

© Irmgard Kamphuis.

E-mail: irmgardkamphuis AT hotmail DOT com


HomeFoto's 1Foto's 2BustePatchworkExposities De Poppenmaakster Links